Povijest kluba


Mala grupa entuzijasta osniva 1923. godine prvi sportski klub na području tadašnjeg kotora Dugo Selo. Klub dobiva ime DUGOSELSKI ŠPORTSKI KLUB - DŠK.

Osnivači su bili Leon i Milan Gerber, Drago i Rudolf Tomšić, Ferdo Cvitanović, Franjo Kocet, kao i četvorica tadašnjih zaposlenika željeznice u Dugom Selu (Tomo Rivol, Zubunđija, Trifunović i Eisenburger).

Prvu je loptu u Dugo Selo donio Ferdo Cvitanović koji je radio u krojačkoj radioni Ćirila Bedrave. Nogomet je ubrzao postao vrlo popularan u Dugom Selu. Iako iz tog ranog razdoblja dugoselskog nogometa ne postoji gotovo nikakva dokumentacija.

Na prvim fotografijama vidljivo je da su uz Dugoselce za momčad DŠK-a igrali i službenici Željeznice kao i učenici iz Zagreba (golman Kroflin i Rašica).

Prve utakmice igrane su s Ivanićgradskim športskim klubom. Gotovo cijelo selo dolazilo je promatrati svoje sumještane kako:"Polugoli po sajmištu bežiju za loptom". Svi su bili u čudu i još nisu bili posve upoznati s športom koji im se je odjednom našao pred nosom.

Uz treniranje i učenje osnova nogometne igre, prijateljske utakmice i ostale pripreme DŠK se 1925. godine uključuje u tadašnji Zagrebački nogometni posavez i igra u IV. župi Bjelovar, C zoni.

1929. godine

Od 1929. pa sve do 1942. evidenciju utakmica, rezultata i imena igrača vodio je gospodin Mato Cobović.

Iako ne postoji podatak o predsjedniku DŠK-a, sjećanja bivših igrača upućuju na to da su svu brigu oko kluba, organizacije utakmica i treninga, izrade plakata i sl. vodili braća Franjo i Mato Cobović.

Nogometaši DŠK-a ostvarili su 5 pobjeda i 4 poraza. Strijelci su 40 puta zatresli protivničkovu mrežu dok su golmani DŠK-a samo 20 puta morali posezati za loptom iza svojih leđa.


Datum Protivnik Rezultat
12.5. "Zrinski" Božjakovina-DŠK 0:4 (0:3)
29.6. "Zrinski" Vrbovec-DŠK 4:1 (2:1)
4.8. DŠK-Ivanić Grad 7:2 (3:1)
15.8. Vitez (Križ)-DŠK 1:10
19.8. DŠK-Velebit (Zagreb) 5:2 (3:2)
1.9 DŠK-"Zrinski" Vrbovec 1:4 (1:1)
13.10 Ivanić Grad-DŠK 5:4 (3:2)
20.10 DŠK-"Zrinski" Božjakovina 5:1 (3:0)
15.8.1929. iz dnevnika M.Cobovića

Utakmica Vitez (Križ)-DŠK 1:10

"Slab protivnik i ležerna igra DŠK-a. Golove su postigli: Kandučar (2), Jelenić (2), Čanjevac (2), Gabud (2), Oštarijaš (1) i M. Cobović (1). Sudio je gospodin Vlado Predavec.

Maravić - Čanjevac - Kosec - Šepec - Biršić - Tomašić - Jelenić - Kandučar - Oštarijaš - Gabud - Cobović"


Tako je niz godina svaku utakmicu pratio gospodin M.Cobović sve do 2. svjetskog rata. Drugi svjetski rat pustoši Europu pa tako i prostore Dugog Sela. Mladost Dugoselskog športskog kluba se uključuje u borbu za oslobođenje zemlje. Mnogi od njih nisu dočekali završetak rata, a među njima bili su Franjo i Mato Cobović, Dušan Pavić i dr.

NK Omladinac

Rat se bliži kraju, a Dugo Selo 1945. godine mijenja ime u NK Omladinac.

Za NK Omladinac igrali su: Stjepan Đivan, Franjo Koberec, Branko Kocet st., Vladimir Katić, Zvonko Topolovec, Vladimir Katič, Zvonko Topolovec, Vladimir Babok, Mato Potočki, Emil Vilenica, Vladimir Petrač, Vladimir Prebježić i Boris Zovko.


NK Jedinstvo

Bivšim nogometašima Omladinca priključuju se Eduard Bambić, Darko Obad, Vladimir Katić, Ivan Cevar i dr. Klub je trebalo registrirati i tako je osnovan Inicijativni odbor na čijem je čeli bio Franjo Vokoun.

Klub je registriran 15. srpnja 1946. godine pod imenom "Fiskulturno društvo Jedinstvo Dugo Selo".

Jedinstvo se takmičilo niz desetljeća u ligama i razredima Zagrebačkog i Sisačkog nogometnog podsaveza.

Promjenom političkog sustava u Hrvatskoj mijenjaju se nazivi i imena društava i klubova. Tako je rukovodstvo kluba donijelo odluku o promijeni imena NK Jedinstvo u NK Dugo Selo. Promjena je izvršena 20.8.1992. godine.


Novije slike

Starije slike

Navijači


Navijačka skupina "Templari" je dugi niz godina 12. igrač Dugog Sela.

Mala skupina ljudi je iz zezancije osnovala "Templare" i uvijek će Vam odgovoriti:"Nije nam bitan rezultat, došli smo se samo zabaviti".

U sezoni 2015./2016. ponovno se okupljaju, a najzaslužniji su: Petar Marić i Ivan Radić.

Uz "Templare" dođite i Vi, podržimo Dugo Selo onako kako najbolje možemo! Vidimo se!

Stadion


Koristimo 3 terena za igru od kojih je glavni teren dimenzija 105m x 65m. Dva travnata nogomentna igrališta i jedno umjetno nogometno igralište s reflektorima za noćno igranje i tribinama koje mogu primiti oko 500 ljudi.


Stručni tim je zadužen za održavanje i brigu oko igrališta. Oduvijek su nam naša 3 terena bila prioritet jer želimo našim igračima omogućiti sve najpogodnije uvijete!